Джерело здоров’я, молодості і краси

Баня – надзвичайно корисна процедура, яка представляє собою комплекс фізичного і психічного очищення, оздоровлення і омолоджування. Основні фактори, що впливають на людину в лазні, – це висока температура, вода і пар. Завдяки їх впливу в організмі відбуваються численні позитивні зміни, благотворно впливають на його функціонування – стимулюється кровообіг, активізується обмін речовин, посилюється потовиділення, що допомагає вивести з організму молочну кислоту, солі та інші продукти метаболізму. В результаті цього практично всі органи і системи, звільняючись від шлаків, починають краще працювати.

Банні процедури здійснюють позитивний вплив на роботу серцево-судинної і нервової систем, стимулюють роботу нирок і травні процеси – підсилюють апетит і зменшують кислотність шлункового соку. Крім того, вони покращують газообмін у легенях і сприяють розширенню бронхів, в зв’язку з чим рекомендовані людям із захворюваннями дихальних шляхів. Також вплив на слизову оболонку носа гарячої пари дозволяє позбутися від нежиті та інших симптомів респіраторних інфекцій.

Відвідування лазні благотворно впливає і на лікування захворювань опорно-рухового апарату. Воно рекомендовано тим, хто страждає захворюваннями зв’язок і сухожиль, ревматизмом, поліартритом, остеоартроз, подагру і багатьма іншими захворюваннями. Прекрасно допомагає лазня і для схуднення. Великий плюс її полягає в тому, що за рахунок спалювання жирових відкладень скидаються зайві кілограми і нормалізується маса тіла. А при додаванні до банних процедур занять спортом результат поліпшується в багато разів. Те ж стосується і косметичного ефекту. Після лазні очищена від ороговілих клітин шкіра насичується киснем і виглядає більш свіжої, здорової і молодий.

І ще одна перевага банних процедур – можливість отримання психічної і емоційного розвантаження. Ароматичні масла і трав’яні настої, що застосовуються в парильні, прекрасно дезінфікують вдихаємо повітря і роблять благотворний вплив на нервову систему людини. Баня допомагає поліпшити стан організму при різних нервових розладах, головних болях, тривожності і безсонні, а також зміцнює імунітет і всі життєво важливі системи організму.

Про цілющі властивості лазні люди знали здавна. З її відвідуванням завжди було пов’язано безліч традицій і ритуалів, які в різних країнах іноді дуже відрізнялися один від одного. Великою популярністю лазні користувалися ще в Стародавній Греції і Стародавньому Римі, а також в Київській Русі. І інтерес до банних процедур з плином часу не тільки не зник, але навіть збільшився. Сьогодні осягнення всіх тонкощів і правил відвідування лазні – це ціле мистецтво, яким необхідно оволодіти тим, хто піклується про стан власного організму і прагне до здоров’я і довголіття.

Освоїти мистецтво правильного проходження банних процедур вам допоможуть фахівці SPA-готелю «Аквіум». Це розташований в місті Дніпрі банно-оздоровчий комплекс з широким спектром водних процедур і затишними готельними номерами. «Аквіум» – це фінська суха сауна, турецька лазня хаммам, просторі басейни з теплою водою, гідромасажні ванни «джакузі», інфрачервона сауна, солярій, різні масажні процедури і пристосування для масажу (масажне крісло і т.д.), зручні душові кабіни (душ Шарко), полив’яні бочки з холодною водою ( «відро-водоспад») і багато іншого. А також приємна, розслаблююча атмосфера, яка дозволяє швидко розслабитися, відновити сили і поправити здоров’я.